Brillen

Voor de beste beleving van VR of AR heb je een geschikte bril nodig. Hierin heb je grofweg keuze uit twee verschillende types: passieve brillen en actieve brillen. De passieve brillen hebben geen scherm, de actieve brillen wel. Om die reden zijn actieve brillen vaak een stuk prijziger.

 

Optimale VR beleving

Het terugkijken van je 360 filmmateriaal is al een beleving op zich. Wanneer je een 360 video via YouTube bekijkt op een laptop of desktop kun je de verschillende invalshoeken bekijken door met je muis over het beeld heen te bewegen. Het wordt echter pas een echte beleving als je gebruik gaat maken van een VR bril. Met een VR bril heb je echt het gevoel dat je midden op de desbetreffende locatie bent. Ben jij nog niet in het bezit van een VR bril? Lees dan meer over de mogelijkheden en de verschillende oplossingen!

VR bril van karton

Het concept van een kartonnen VR bril is afkomstig van Google. Je combineert bij deze bril je smartphone met het kartonnen doosje, meer is het in feite niet! In het pakketje zitten twee 45mm lenzen die ervoor zorgen dat je ogen kunnen focussen op je telefoonscherm ondanks dat dit zich relatief dicht op je ogen bevindt. Je schuift je telefoon eenvoudig in de houder en begint met het kijken van 360 filmpjes. Een groot voordeel is dat je er bijna niets voor betaald. Voor minder dan €10,- ben jij de trotse eigenaar van een echte VR bril! Als we een nadeel moeten noemen dan is het vooral dat je de bril vaak zelf moet vasthouden waardoor het snel oncomfortabel wordt om 360 video’s te kijken. Maar je mag natuurlijk ook niet teveel verwachten voor dit geld!

VR Headset

Een prijsklasse hoger vinden we de VR brillen gemaakt uit kunststof. Dit type VR bril wordt ook wel VR headset genoemd. Het principe is verder gelijk aan dat van een cardboard. Door je telefoon in een ietwat stevigere houder te plaatsen kan je door middel van de 45mm focus lenzen goed kijken naar het scherm van je telefoon. Een groot voordeel van de VR headset is dat hij vaak niet vast gehouden hoeft te worden maar met een band bevestigd kan worden rondom het hoofd. Hierdoor blijven je handen vrij en kijkt het een stuk comfortabeler. Ook deze oplossing heeft echter een een minpunt. De resolutie van het beeld is namelijk gelijk aan het beeld van je telefoonscherm. Doordat de lenzen in de VR bril focussen op een bepaald vlak van je scherm zie je al snel de pixels van je telefoonscherm. Dit kan, zeker bij telefoons met een minder hoge schermresolutie, als storend worden ervaren.

Headsets met geintegreerd scherm

Als je de ultieme 360 graden beleving wilt hebben moeten we nog een prijsklasse hoger gaan kijken. De meest geavanceerde VR brillen hebben namelijk een geintegreerd scherm in hoge resolutie waardoor pixels bijna niet zichtbaar zijn voor het menselijk oog. Er zijn momenteel nog niet veel brillen op de markt met een eigen scherm, zeker niet in hoge resolutie. De meest bekende brillen in deze soort zijn de Oculus Rift en de Playstation VR

 

Locatie

Ambrosiusstraat
Loon op Zand, NB 5175sv

Contact

(+31) 630732292
info@360videos.nl

BEREIKBAARHEID

M - V : 08.00–17.00

Zat - Zon : Gesloten