Hollywood is druk aan het experimenteren met 360 technologie. Na kaskraker The Jungle Book volgt ook The Legend of Tarzan met een aantal scรจnes in 360 graden. In de eerste clip kijk je door de ogen van Tarzan en slinger je aan een liaan door de jungle. De video eindigt op de grond in de Jungle en vanuit hier kun je verder gaan naar de tweede clip.

In de tweede video sta je midden in het regenwoud op het eindpunt van de eerste film. Hier kom je uiteindelijk oog in oog te staan met een grote gorilla.

Toekomst voor filmproducenten

Filmproducenten over de hele wereld lijken zoekende naar de beste manier waarop ze deze veelbelovende techniek kunnen inzetten. De manier waarop 360 nu wordt ingezet dient vooral als teaser of trailer voor de bioscoopfilm. Het blijf nog even de vraag of en hoe op deze manier complete films gemaakt kunnen worden. Je hebt als regisseur de kijker namelijk niet altijd op het punt waar je hem wilt hebben en dat kan ten koste gaan van het verhaal. Ook in deze video van Tarzan zou het zomaar kunnen dat je de Gorilla compleet mist. Toch lijkt het er op dat we deze techniek nog veel vaker gaan zien. De grootste kansen liggen juist in het feit dat je films meerdere keren kunt bekijken en toch nieuwe dingen blijft ontdekken!

Trailer