Live streams op Youtube winnen steeds meer aan populariteit. Daarnaast heeft Youtube ook een functie uitgerold om 360 videos te kunnen bekijken, zowel op desktop maar ook op mobile devices. Door deze twee features te combineren kun je binnenkort ook meekijken naar 360 live streams zodat duizenden mensen op het zelfde moment getuigen kunnen zijn maar toch andere dingen kunnen bekijken!

360 live streaming via Youtube

Een 360 live stream via Youtube is vrij eenvoudig op te zetten. Je kunt de volgende stappen volgen om jouw 360 stream te beginnen:

1. Coderingsprogramma downloaden
Wat je als eerste moet doen om een 360 livestreaming op te zetten via Youtube is het downloaden van coderingssoftware. Indien je eerder gebruik hebt gemaakt van livestreams is het mogelijk dat je al over deze software beschikt. Als dat niet het geval is kun je volgende aanwijzingen volgen.

2. 360 livestream opzetten
Via het livestream platform van Youtube kun je een livestream opzetten. Je kunt dit doen door ‘live event aanmaken’ te selecteren en vervolgens je gegevens in te vullen in het tabblad ‘basisinformatie’. Hier kun je jouw gegevens invullen en de gewenste instellingen voor jouw 360 film aangeven. Tot dusver heb je nog geen 360 livestream opgezet, dat kun je doen in het tabblad ‘geavanceerde instellingen’ waarin je ‘this live stream is 360’ kunt aanvinken

3. Coderingsprogramma opzetten
Voor het streaming van 360 beelden wordt een hoge resolutie aanbevolen. Kies er daarom voor op je beelden op de hoogste resolutie te streamen. Voor een optimaal resultaat kun je 16:9 aanhouden als beeldverhouding. Dit is een gebruikelijk beeldformaat.

4. Nalopen van instellingen en testenTesten
Dit is het moment van de waarheid. Wanneer je de bovenstaande stappen hebt doorlopen kun je gaan kijken of alles werkt en staat zoals het zou moeten staan. Je kunt hier bijvoorbeeld letten op de kwaliteit van geluid en beeld. Daarnaast kunnen ook foutmeldingen voorkomen die je door middel van een grondige test kunt verhelpen.

5. Livestreamen
Als je alle tests hebt doorlopen is het tijd om te gaan streamen en de hele wereld te laten meegenieten van jouw event.