360 Tour de France video

Het kon eigenlijk ook niet uitblijven met GoPro als official sponsor: een 360 Tour de France video. De beelden geven een mooi kijkje achter de schermen van de Tour. Zo kijk je mee tijdens een teambespreking van team Katusha terwijl je midden tussen de renners in de bus staat en zie je de renners warm rijden. Ook zie je hoe het publiek bij de finish wordt vermaakt tot de renners komen.

Snelheid

Het valt op de beelden pas goed op met wat voor enorme snelheid ze over de finish heen denderen. Deze race, ronde 3 van 2016, wordt uiteindelijk gewonnen door de Slowaakse Peter Sagan. Door zijn winst en de bijbehorende bonificatie seconden pakt hij de gele trui af van Chris Froome. De huldiging is ook mooi te zien in 360 graden.

Goede Sponsor

Dat de Tour de France een 360 video zou maken viel te verwachten aangezien GoPro een official sponsor is. Gopro komt namelijk later dit jaar met hun eigen 360 rig waar je 6 of meer camera’s in kan plaatsen om zo eenvoudig 360 graden video’s te maken. Helaas zullen we naar verwachting geen beelden te zien krijgen gemaakt vanaf de fiets. Dit heeft te maken met het gewicht wat 6 camera’s, de rig en de bevestiging daarvan met zich mee brengt. Wel wordt verwacht dat er gedurende de komende periode meer 360 Tour de France video’s op zullen duiken.