Ben je reislustig en nieuwsgierig naar de meest indrukwekkende plaatsen op aarde? Dankzij 360 technologie wordt het steeds makkelijker en realistischer om de wereld te verkennen vanuit je eigen huis. Het bekijken van 360 foto’s of video’s geeft uiteraard (nog) niet het gevoel van een echt bezoek aan de desbetreffende plaats maar je kunt het prima gebruiken voor oriëntatie of inspiratie. Met name Google is druk bezig met het in kaart brengen van zogenaamde points of interests in 360 graden. Dat doen ze in veel gevallen zelf maar ook met behulp van bezoekers of bewoners. Op de street view app zit namelijk een handige functie om snel 360 foto’s te maken. Die foto’s kun je vervolgens koppelen aan de locatie waar je bent en vervolgens kan de hele wereld meegenieten van jouw beelden!

Natuur in 360 graden

Ben je ooit op een adembenemende plek geweest die je echt even op foto of video moest vastleggen? Dan ken je vast ook het gevoel dat de beleving van die plaats nauwelijks overkomt op het beeldmateriaal. Met behulp van 360 graden technololgie komen we al een stuk dichter bij het gevoel van een indrukwekkende locatie. Wij hebben alvast een aantal mooie plaatsen voor je geselecteerd:

Golfito (Costa Rica)

Grand Canyon (Arizona)

Volcanoes national park (Hawaii)

Hunauma Bay (Honolulu)

Avalanche peak (Nieuw-Zeeland)

Friðland að Fjallabaki (Ijsland)

Nosy Iranja beach (Madagascar)

Preikestolen (Noorwegen)

Naast de foto’s die we op Google kunnen vinden zijn er uiteraard ook tal van 360 video’s te vinden van indrukwekkende plaatsen.

Plitvice Lakes Waterval (Kroatie)

 

Cultuur in 360 graden

Ook voor culturele bezienswaardigheden is de 360 graden technologie een uitkomst. Naast indrukwekkende foto’s van de natuur worden bijvoorbeeld ook musea, pretparken en gebouwen goed in kaart gebracht. Zo kun je alvast kijken of het voor jou de moeite waard is om er echt heen te gaan!

Colloseum (Rome)

Eiffeltoren (Parijs)

State Hermitage museum (St. Petersburg)

Piramides van Gizeh (Gizeh)

Kasteel van Versailles (Parijs)

 

Zelf bijdragen

De visie van Google is duidelijk: iedere plek op aarde moet voor iedereen beschikbaar zijn. Vind je dit ook een mooie visie? Dan kun je hier zelf aan bijdragen. Zo kun je voor een relatief lage prijs een kwalitatieve 360 camera kopen zoals de Ricoh Theta of Ricoh Theta S. De 360 video’s die je hiermee maakt deel je vervolgens eenvoudig via Youtube of andere social media kanalen. Wil je liever geen geld besteden aan een 360 camera? Zelfs dan is het mogelijk om je steentje bij te dragen. Met de street view app van Google maak je eenvoudig 360 foto’s met je smartphone die je vervolgens direct kunt uploaden. De foto wordt dan direct gekoppeld aan de locatie waar je op dat moment bent!