Voor het maken van 360 foto’s en video’s zijn steeds meer betaalbare camera’s beschikbaar. Zo is er bijvoorbeeld de Ricoh Theta, die met zo’n 290 Euro een van de goedkoopste 360 camera’s is. Naast deze instapmodellen komen er ook steeds meer goede apps voorbij die het mogelijk maken om met je eigen smartphone 360 foto’s te maken. Combineer dit met een goedkope VR bril zoals de Cardboard van Google en je kunt bijna voor niets je eigen Virtual reality maken!

De beste 360 apps voor productie

Om zelf de mogelijkheden van 360 graden technologie te ontdekken hebben wij alvast de beste apps voor je op een rijtje gezet. We beginnen met de beste apps voor het produceren van je eigen foto’s.

Google Street view

We kennen street view van Google natuurlijk vooral van het navigeren door de straten via Google Maps. Street view kan echter veel meer dan dit, de app heeft namelijk ook de mogelijkheid om zelf 360 foto’s te maken. Daarnaast kun je ook 360 foto’s bekijken, zo kun je over de wereldkaart navigeren en de mooiste plekken op aarde in 360 graden bekijken. Een foto maken gaat heel eenvoudig, je hoeft alleen je smartphone op de aangegeven circels te houden. Als de foto is gemaakt beweeg je vervolgens je telefoon naar het volgende circel’tje totdat je alle perspectieven in kaart hebt gebracht.

360 app werking

Als je bekend bent met het maken van panorama foto’s met je smartphone dan ben je waarschijnlijk ook binnen de kortste keren gewend aan deze applicatie. Je draait je telefoon alleen wat verder in de rondte en je doet dit niet 1 keer maar 3 keer; van het midden, de bovenkant en de onderkant. Ben je klaar met de foto? Dan heb je ook nog eens de mogelijkheid om de foto direct te delen via Google Maps.

Resultaat van de Google street view app:

Cardboard Camera

De naam Cardboard is bij het grote publiek vooral bekend om de VR bril van Google. Deze lijn is verder uitgebreid met de app Cardboard camera waarmee je, zoals ze het zelf noemen, VR-foto’s kunt maken. Cardboard camera is op dit moment een van de meest populaire apps om 360 foto’s te produceren en dat is terecht, het is een fijne app en bovendien eenvoudig in gebruik.

Resultaat van de Cardboard Camera:

Panorama 360

Zoals de naam al zegt kun je met deze app 360 graden panorama foto’s maken. In principe maak je met deze app een lange panorama door je telefoon helemaal in de rondte te draaien. De mogelijkheid om ook van de bovenkant en onderkant ontbreekt nog in deze app maar door de hoge resolutie en de eenvoud waarmee je jouw eigen 360 foto’s kunt delen is het toch een noemenswaardige app.

Resultaat van de Panorama 360 app:

Agricultura 360 graden

 

De beste 360 apps voor VR

Met de onderstaande apps kun je jouw telefoon omtoveren in een echte VR bril. Zeker als je in het bezit van een cardboard bent zijn deze apps echte must haves!

Cardboard

Deze app kan natuurlijk niet ontbreken in het rijtje van beste VR apps van dit moment. Met de Cardboard app van Google kun je VR functies starten, een bril instellen en nieuwe apps ontdekken. Daarnaast kun je ook een aantal indrukwekkende demo’s bekijken die je helemaal gaan overtuigen van de kracht die 360 graden technologie heeft. Zo kun je met de Earth demo over de wereld heen vliegen in 360 graden, het paleis van Versailles bezoeken met een lokale gids en genieten van het noorderlicht met de arctic journey!

Discovery VR

De mogelijkheden met Discovery VR zijn een stuk beperkter dan die van de Cardboard app maar voor het beleven van kwalitatief 360 materiaal is deze app echt de moeite waard. Met deze app bekijk je met name de natuur in 360 graden en word je meegenomen naar de meest indrukwekkende plaatsen op onze aardbol. Zeker de moeite waard dus om eens te proberen!